De Bijen | Schilderijen en Installatie

In 2006 vielen ze in bosjes uit de lucht. Het leverde me een hele collectie aan bijenlijkjes op. Ik was gefascineerd door de schoonheid en kwetsbaarheid. Omdat ik een bijna biologisch interesse in de natuur heb, begon ik een onderzoek. Hoe ziet een bijenleven eruit en wat is de oorzaak van de grote bijensterfte? Welke invloed heeft de bij op een mensenleven en omgekeerd? Dit wilde  ik in een soort Gesamtkunstwerk manifesteren. Dit  resulteerde in een  installatie over het leven van de bij en en het Project “Ode aan de Bij”.

De installatie bestaat uit 10 sterk uitvergrootte bijenportretten opgesteld  op ezels in een bijencelvorm. Rik Fennis heeft ieder schilderij onderlegd met muziek. De kijker gaat in de cel staan en is helemaal omgeven door reuzebijen.

Het project ‘Ode aan de Bij’  vond plaats in Den Haag. Het was een dag met lezingen, workshops, films, bijenboeken, honingmassages, een voorstelling van Boilerhouse,  mijn installatie en andere kunst.